“El moviment maker impulsa un nou sistema productiu i de consum sostenible”

Cada cop s’escolta més parlar sobre el moviment i la cultura maker, arran de l’aparició de noves tecnologies i eines de disseny i fabricació a baix cost, com les ja conegudes impressores 3D o els drons, per posar alguns exemples. Això, combinat amb l’aparició de plataformes de crowdfunding com Kickstarter, fan cada cop més possible que aquests makers, “faedors” o “creadors” que s’ajunten en comunitats que permeten generar sinèrgies entre els seus membres, puguin arribar a convertir els seus propis projectes en un negoci sostenible. És a dir, innovació oberta en estat pur.

Als Estats Units, origen del moviment, existeixen ja més de 200 Maker Labs. Quirky, una de les principals plataformes de makers a nivell mundial, va generar un negoci de $18M l’any 2012 a través dels projectes que els usuaris han anat proposant a la seva comunitat online.

A Societat de la Innovació, hem volgut investigar més sobre l’impacte real d’aquest moviment, i sobre el seu desplegament a Barcelona, a través de Cecilia Tham, líder de Makers of Barcelona, que ja compta amb 3 anys d’experiència en la ciutat comtal  i que es diferencia de la multitud d’espais de co-working de la ciutat precisament por la seva decidida aposta cap al maker.

Article font

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.